Креативност

Човек со изразено чувство за ументост, светот и луѓето ѓи гледа поинаку од сите останати. Тој е благодарен на можноста да се биде КРЕАТИВЕН додека се работи.

painter, artist, man

Креативноста дава можност на луѓето да истражуваат и експериментираат додека работат. На тој начин тие ѓи пробиваат конвенционалните граници, стереотипите и табуа во извршувањето на работните задачи. На тој начин се креираат нови техники, начини и решенија кои го олеснуваат творечкиот процес т.е. работната задача на еден човек.

Оттука слободно можеме да констатираме и самите дека креативноста може и се изразува на онолку начини колку што постојат и луѓе во светот. Изразите на креативноста на човекот можеме да ги сретнеме и забележиме насекаде околу нас.

 

Творечката фаза

Творечката фаза креира спектар на техники и алатки кои се користат во тој период. Истите тие забележани во пишан збор и подредени во хронологија по време ја зоздаваат  ИСТОРИЈАТА НА УМЕТНОСТ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *