Dani Karaivanova

wedding, cufflinks, black and white

Вистински џентлмен

Што значи да се биде џентлмен? Со текот на времето поимот џентлмен го менуваше своето значение. Кога зборуваме од историски аспект, титулата џентлмен на маж, беше дадена предвремено т.е била наследна. Мажите со родители кои биле богати и имале добра социјална положба, се сметале дека… прочитај повеќе »Вистински џентлмен

people, adult, woman

Здрави и убави нокти

Ноктите го одразуваат нашето целокупно здравје, степен на култура, самосвесност и многу повеќе од сето ова. Затоа соодветната нега на ноктите ја истакнувам како многу важна рутина. Во таа насока убавината и медицината дадоа претцизни насоки за одржување на ЗДРАВИ и УБАВИ нокти. Обрнете внимание… прочитај повеќе »Здрави и убави нокти

woman, lipstick, make-up

Блескав тен

Дали барате шминка со особено висока моќ на покривање, која ја прикрива нерамномерноста и прави нечистата кожа да делува порамномерно? Или претпочитате природна шминка која ја прави вашата кожа уште поубава.      Кој е вашиот избор? Без оглед дали течна основа, мус-шминка, крема за покривање… прочитај повеќе »Блескав тен

Креативност

Креативноста дава можност на луѓето да истражуваат и експериментираат додека работат. На тој начин тие ѓи пробиваат конвенционалните граници, стереотипите и табуа во извршувањето на работните задачи. На тој начин се креираат нови техники, начини и решенија кои го олеснуваат творечкиот процес т.е. работната задача… прочитај повеќе »Креативност

Шминката ви го издава карактерот

Што открива шминката за вашиот карактер?   Жените ја изразуваат својата личност на многу начини: преку начинот на облекување, преку начинот на кој разговараат со луѓето, преку нивните интереси итн. Но, ништо не привлекува толку многу првично внимание како нивната шминка. Продолжете да читате ако… прочитај повеќе »Шминката ви го издава карактерот

Направи сама шишки

Фризeрката Michelle Fiona од салонот Harper Paige Salon  со седиште во San Francisco, дефинитивно може да се смета за експерт во областа фризура и шишки – на крајот на краиштата, таа ги разубавува Zooey Deschanel, Karen Elson, Amanda Peet, and Maggie Gyllenhaal И покрај тоа што цврсто препорачува… прочитај повеќе »Направи сама шишки

5 UX Principles for Creating a Great Website

Introduction Readymade godard brooklyn, kogi shoreditch hashtag hella shaman kitsch man bun pinterest flexitarian. Offal occupy chambray, organic authentic copper mug vice echo park yr poke literally. Ugh coloring book fingerstache schlitz retro cronut man bun copper mug small batch trust fund ethical bicycle rights… прочитај повеќе »5 UX Principles for Creating a Great Website